How çene implantı neden yapılır can Save You Time, Stress, and Money.
How çene implantı neden yapılır can Save You Time, Stress, and Money.
Blog Article
Burun estetiği tıbbi olarak rinoplasti olarak bilinir ve genellikle estetik veya fonksiyonel sebeplerle tercih edilir. Hastanın yüz simetrisini artworkırma ve solunum sorunlarını giderme amacı güder. Cerrahi işlem açık veya kapalı yöntemlerle yapılabilir.
Burun ameliyatı sonrası, iyileşme sürecini hızlandırmak ve komplikasyonları önlemek için dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar vardır. İşte burun ameliyatı sonrası neler yapılmaması gerektiği hakkında bazı önemli bilgiler:
Hastaların semptomları dikkatle incelenmeli ve asemptomatik olsalar bile tarama anketleri ve polisomnografi ile değerlendirilmelidir. Ameliyat öncesi bu hastalığın yönetimi komplikasyon riskini azaltmada önemlidir.
Daha ileri yaşlardaki kişilerde kararı etkileyen değişken, yaştan ziyade sağlık durumudur. İlk görüşme esnasında cerrah kullanılacak cerrahi teknik, anestezi, ameliyatın nerede yapılacağı ve bu cerrahi gerçekçi olarak neleri başarabilir gibi sizin durumunuzla ilgili özel detayları açıklayacaktır. Rinoplastiye karar vermeden önce değerlendirilmesi gereken ilave etkenler (riskler ve bedel gibi) cerrahla bu esnada tartışılmalıdır. Her yıl yüzlerce rinoplasti başarı ile uygulanmaktadır. Yinede cerrahinin muhtemel tehlikeleri ve rinoplasti ile ilgili özel riskler hakkında bilgilendirilmiş olmanız gerekir.
Kişilerin hassas ciltlerinin tampon tedavisine uygun olmaması durumunda bazen bu durum uygulanmayabiliyor. Böyle olduğunda ise bir süreliğine daha burun ucu şişliği yaşanabiliyor.
Bu durum cerrahi sonrası komplikasyon riskini artworkırır. Ayrıca sigara ve alkol tüketimi doku onarımını yavaşlatarak morarma, şişlik ve ağrı gibi yan etkilerin daha uzun süre devam etmesine neden olur. Bu nedenle erkek hastalar ameliyat öncesinde ve sonrasında bu alışkanlıklardan kaçınmalıdır.
Burun kemikleri veya kıkırdağının formu burun dokusundan ne kadar çıkarılması veya nasıl eklentiler yapılması gerektiğiyle, burun yapısı ve mevcut materyale bağlı olarak cerrah tarafından çeşitli şekillerde değiştirebilir.
Ameliyat sonrası burnun son şeklini almasının yaklaşık bir yıl sürebildiğini ve değerlendirmenin buna göre yapılması gerektiğini belirten Doç. Dr. Alper Ural, burun estetiği ameliyatı ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
Medimagazin ® sitesi içerisinde yer alan tüm metin, resim ve diğer içeriğin FSEK ve Basın Kanunu'ndan doğan her türlü hakları Ortadoğu Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ait olup, izin alınmaksızın kısmen veya tamamen kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Ameliyattan birkaç gün sonrasına veya pansumanı çıkardıktan sonrasına kadar hafif bir kanamanın yanı sıra mukus ile birikmiş kanın akmaya devam etmesi yaygındır.
Ameliyatsız burun estetiği işlemlerinden bir diğeri de likit rinoplasti olarak da tanımlanan burun şekillendirmedir.
Rinoplasti, kozmetik cerrahi olarak bilinen bir operasyon olarak tanımlanır. Rinoplasti, burun kemiğinin şeklini ve boyutunu değiştirmek için yapılan bir ameliyattır. Estetik amaçlı olmakla birlikte bazen burun ağrısı, solunum problemleri veya travma sonucu oluşan şekil bozuklukları gibi nedenlerle de burun estetiği rinoplasti günah mı yapılabilmektedir.
Burun estetiği öncesi hazırlık ile hastanın cerrahi işlem için gerekli tüm hazırlıkları tamamlaması gerekmektedir. Burun Estetiği Sonrası
Bu yüzden burun estetiği ameliyatları standart bir teknikle değil uygulama yapılacak kişiye özel bir tasarım ile önceden planlanarak gerçekleştirilmesi gerekir.